Over Laila

Beste unieke Queen,

Mijn naam is Laila Mohandiz, ik ben mama van een zoon, getrouwd met mijn soulmate en mijn passie in het leven is het empoweren van mensen.

Al op een heel jonge leeftijd was ik diegene die altijd klaar stond om te luisteren en te helpen waar nodig. Met mijn hooggevoeligheid en luistervaardigheden had ik altijd mensen om mij heen die mij spontaan hun verhaal of probleem toevertrouwden.

Het is pas later dat ik ontdekte dat dit ook mijn levensmissie is. Een passie is iets dat zo natuurlijk vloeit waardoor je een gave of talent pas erkend als iemand je hier over aan spreekt. Ik vergeet nooit de dag dat mijn leerkracht me apart nam op 16 jarige leeftijd en me zei; je weet het misschien nu nog niet maar je hebt de kracht om mensen te transformeren en vooruit te helpen.

Dit talent voelde soms aan als een vergiftigd geschenk. Het bezorgde mij veel voldoening maar tegelijkertijd ook veel problemen. Er werd vaak beroep op mij gedaan en ik ging waar dan ook mee om een probleem op te lossen of te coachen waar nodig. Ik kon niet goed mijn grenzen afbakenen en mijn talent werd met plezier, privé en professioneel, ingezet om allerlei “menselijke hulpvragen” op te lossen. Ik heb meer dan 10 jaar met mensen gewerkt in HR en honderden werknemers gecoacht en begeleid in onder andere loopbaanbegeleiding, outplacement en individuele coachings.

De leidinggevenden die ik gedurende mijn carrière heb gekend waren blij om dit talent in te zetten naast mijn takenpakket. Naarmate de tijd vorderde kwam het soms bedreigend over voor sommigen want de resultaten spraken voor zich en het personeel voelde zich steeds meer aangetrokken om hun verhaal aan mij te vertellen. Ik trok deze rol aan, kreeg deze officieus maar werd er niet voor erkend. In die tijd dacht ik, het ligt aan de ander en mijn talent wordt gebruikt… want stiekem droomde ik van een rol waar ik 100 % mijn talent kon benutten… maar ik durfde mijn droom niet waar te maken.

Ik maakte steeds dezelfde vicieuze cirkels mee tot ik ernstig ziek werd en mijn lichaam niet meer mee wilde. Ik schuilde achter mijn angsten en voelde mij als het slachtoffer van mijn eigen kracht en ik raakte uitgeblust. Het was alsof mijn lichaam me een signaal wilde geven, je leeft niet in je kracht en vooral niet voor jezelf.

Na een lange lijdensweg van een chronische ziekte en vele verblijven in het ziekenhuis, heb ik na een operatie mijn grote doorbraak gekregen. Iets zei tegen me: “Ga je jezelf blijven verschuilen in dit ziekenhuis of ga je nu eindelijk leven voor jezelf?”

De kloof tussen wie ik was en wilde zijn was nog nooit zo groot!

Half onder narcose en in pijn heb ik huilend beslist om te vechten voor mijn leven en dat heb ik ook gedaan! Dit was de beste beslissing ooit!

In mijn leven heb ik een hele weg afgelegd met vallen en opstaan. Mijn grootste levensles is om trouw te blijven aan mezelf. Liefde start bij jezelf en alleen ik ben verantwoordelijk voor mijn geluk.

De dankbare uitdagingen van het leven maakten dat ik op zoektocht ging  naar het vraagstuk “geluk” en waarom het voor sommige mensen van een leien dakje loopt en voor sommigen een levensstrijd is. Ik ging op pad en ontdekte het volgende;

Houden van jezelf is het eerste geheim tot geluk!

De sleutel tot geluk is vooruitgang en zelfontwikkeling!

Door te luisteren naar de behoeften van mijn lichaam en geest heb ik een boeiende zoektocht afgelegd naar mezelf en mijn geluk. Dit heeft mij naar verschillende paden geleid; yoga, meditatie, hypnotherapie, chakra healing, de werking van energie, NLP, voedingsleer, Ayurveda, niet conventionele geneeskunde. Ik heb hierdoor een rijkdom aan kennis opgedaan van de meest ongelofelijke coaches en mentors van over heel de wereld. Deze zoektocht heeft mij dichter gebracht bij mezelf, mijn waarheid en mijn geloof. Mijn levensmissie werd duidelijk en ik was sterker dan ooit om van mijn droom een plan te maken.

Mijn tweede KIND werd geboren;

Inner Treasure Header Transparent kopie

Inner Treasure leert je in uitdagende tijden rust te creëren in je hoofd, om bewust te worden van je innerlijke kracht voor het leven dat jij verdient.

Hierbij nog enkele zaken over mezelf:

 • Ik hou van wandelen, lopen, yoga en de natuur is mijn medicijn
 • Ik ben gefascineerd door bomen (wist je dat bomen, wortels delen om andere bomen te voorzien van genoeg voeding?)
 • Vroeger was wakker worden pijnlijk, nu ben ik dankbaar en snak ik naar ontbijt en daglicht!
 • Lezen en mij kunnen ontwikkelen als mens en coach/mentor is mijn soulfood
 • Ik ben geboeid door mensen en werken met mensen is meer dan een passie, het is waar ik voor gemaakt ben
 • Ik kijk niet naar het nieuws, ik beslis zelf waar ik mijn geest en brein mee wil voeden
 • Ik hou van mijn gezin maar hou ook van tijd met me, myself and I
 • Ik ben allergisch aan onrecht en hebzucht
 • Ik geloof dat iedereen goede bedoelingen heeft
 • Kunst fascineert mij, een paar van mijn favoriete kunstenaars en schilderijen; Dali (de volharding der herinneringen), Klimt (de kus), Jackson Pollock (night rock),…
 • Mijn favoriete land is , Bali
 • Ik hou van edelstenen en mineralen (ik gebruik deze ook in mijn programma’s)
 • Favoriete keukens; alle mediterraanse & Indonesische
 • Een van mijn dromen; een centrum ontwikkelen om kinderen te leren omgaan met hun emoties, gedachten, gevoelens en vooral hen te leren omgaan met de uitdagingen van deze tijd; sociale media, keuze stress en het ontwikkelen van zelfvertrouwen in een wereld die gefocust is op prestatie ipv talentontwikkeling
 • Ik kan intens gelukkig worden van een kind die mij een glimlach schenkt en ik hou er van om kinderen te zien spelen
 • Mijn motto; zelfliefde en vooruitgang zijn de sleutels tot geluk